Peuter- en kleutervieringen

De werkgroep peuter/kleutervieringen verzorgt een aangepast programma voor kinderen van 2 tot 6 jaar (tot hun 1e communie) tijdens de gezinsvieringen.
Hierdoor is het mogelijk om met het hele gezin naar de kerk te gaan.

Met de kinderen lezen we een verhaal dat dezelfde strekking heeft als het verhaal dat in de kerk wordt gelezen.
Door gebruik te maken van spiegelverhalen kunnen we met jonge kinderen "praten" over de inhoud van verhalen. Dit houden we heel simpel.
We maken ook meestal een knutsel of kleurplaat over het onderwerp.

Wat minstens zo belangrijk is aan de peuter/kleutervieringen is dat de kinderen leren dat je naar de kerk kunt gaan.
Ook al zijn ze maar heel kort bij de echte viering aanwezig: ze zijn wel in de kerk.

Sinds 2011 zijn we dan ook begonnen met afwisselend een peuter/kleuterviering in de Adelbertus als in de Mariakerk te verzorgen.
Hierdoor zijn er meer vieringen, waardoor ouders met kinderen regelmatiger naar de kerk kunnen.

Bij de peuter/kleutervieringen in beide kerken zijn dezelfde gezichten aanwezig.
Hierdoor leren de kinderen ons, en wij de kinderen, kennen. Dat is leuk voor iedereen.

Kom gerust een keer langs bij een peuter/kleuterviering. Wanneer uw kind niet alleen durft, mag u gewoon meekomen naar de ruimte van de peuter/kleuter.
U mag er de hele viering bij blijven, maar kunt ook halverwege weer terug gaan naar de kerk.
Voor kinderen in deze leeftijdsgroep is het nu eenmaal niet altijd makkelijk om zomaar ergens alleen heen te gaan.

Naar de kerk gaan moet vooral leuk zijn voor kinderen!

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met: Beatrijs Janssen-van der Kamp via:
beatrijs@janssenfamilie.nl